stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

ARCHIEF 2010

ster

COMPILATIE

ster

WEEKEND UIT

ster

PARACRUISE

ster

WENS

CAS EN JENS

ster

WENS

KINDERBOERDERIJ

ster

WENS

ZANGWORKSHOP
TOVERBAL THEATER

 

 

 

 

 

 

 

 

DROOMWENS AJAX VAN CAS EN JENS 2010

CasEnJens

De eeneiige tweeling Cas en Jens van de Rakt uit Maasbommel is meervoudig gehandicapt, al zou je dat op het eerste gezicht niet meteen zeggen. Ze kunnen niet eten en drinken en zijn volledig van sondevoeding afhankelijk die gedurende 15 uur per dag druppelsgewijs via een jejunumsonde rechtstreeks in hun darm komt. Tevens hebben ze een stofwisselingsziekte, en moeten volgens de klinisch geneticus een bepaald syndroom hebben. Daarnaast zijn ze verstandelijk beperkt, bijna 8 jaar en net 1 meter groot. Ze zijn ondertussen enthousiaste Ajax-fans geworden. Een grote wens van hen was, om een keer naar Ajax te gaan. Met Pasen kwam Adrie langs met een hele grote verassing. Hij had een brief bij van Ajax (PR-afdeling) waarin Cas en Jens werden uitgenodigd om een dag naar Ajax te komen. Ze zouden een privé-rondleiding krijgen in de Arena, naar het Ajax-museum gaan, de ochtendtraining van Ajax bezoeken en op de foto mogen met hun favoriete speler.

CasEnJens CasEnJens

Verslag:
Op donderdag 8 april zijn we ’s morgenvroeg vertrokken: Cas en Jens, opa, papa en Adrie. Ondanks de vele files precies op tijd bij de Arena. Bij aankomst ontvangen door Stephen en Ineke van de PR-afdeling van Ajax. Bij aankomst meteen de 1e mooie verrassing: een tasje met cadeautjes (o.a. een Ajax-cap, poster, vaantjes en stickers). Toen begonnen met de privé-rondleiding in het stadion. Eerst naar boven en op de 2e ring op een stoeltje gezeten in het stadion. Daarna naar de perszaal waar ze op de stoel van de trainer hebben gezeten wanneer de pers vragen stelt. Vervolgens even op de VIP-tribune gekeken. Verder naar beneden om via de spelerstrap het veld op te gaan. Ze hebben een paar seconden op het gras van de Arena gestaan (wat niet mocht, er kwam meteen al iemand aan). Toen nog een rondje gemaakt in het Ajax-museum.

CasEnJens

Van de Arena met de auto naar het trainingscomplex (De Toekomst) van Ajax gereden. De ochtendtraining op het veld was helaas net afgelopen. De spelers kwamen van het veld en liepen naar de kleedkamer. Pantelic gaf Jens een high-five en Cas kreeg een hand van Suarez. Vervolgens samen op de foto met Luis Suarez, daarna met Martin Jol en als laatste met Maarten Stekelenburg. Maarten had ook nog een verrassing. De keeperhandschoenen (met naam) waar hij net mee getraind had, gaf hij aan de jongens ! Trainer Martin Jol  gaf een uitzonderlijke toestemming om in de gymzaal even te gaan kijken naar de conditietraining van alle spelers . In de Ajax-shop vervolgens heel erg verwent omdat ze van Adrie ieder een echt Ajax-shirt kregen! Toen waren de verrassingen echter nog niet voorbij ! Voordat we naar huis gingen kregen Cas en Jens van Adrie nog een verrassing. Ze mochten ook nog naar de wedstrijd Ajax - Heracles gaan kijken ! Dat vonden ze fantastisch! Ajax was veruit de betere ploeg en won met 4-0. We hebben de 100e goal van het seizoen meegemaakt!
De jongens hebben zowel van het bezoek aan het stadion en training als de wedstrijd ontzettend genoten en zijn nu nog hartstochtelijker Ajax-fan geworden. Ze hebben het er nog regelmatig over en willen dan de foto’s en films terugzien die we gemaakt hebben tijdens die dagen. Daarom willen we alle mensen van de Stichting Adrie’s Dijkenloop gehandicapten hartelijk bedanken die deze mooie dagen mogelijk hebben gemaakt.
Bedankt namens Cas en Jens,

 

 

 

 

disney

c

skycage

hilicopter

paracruise

ajax