stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

boerderijdisneyparacruisespor instuifhelicopterfeyenoordfeyenoordfeyenoordfeyenoordfeyenoord

 

 

 

 

 

Liggende oorkonde: 15 Jaar Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten    facebook

Het 3e lustrum is een prachtige reden voor ’n feestje. De organisatie is al maanden in de weer om  jullie te verrassen. Inmiddels zijn we zover dat we onze plannen kunnen ontvouwen. Het 3e lustrum wordt gevierd met een KIJK-DOE-SPEKTAKELDAG OP maandag 9 juni 2E PINKSTERDAG. Op het sportpark Leones wordt een activiteitendag georganiseerd VOOR&DOOR Mensen met ’n beperking. Gratis helikopterrondvluchten voor de doelgroep terwijl dezelfde doelgroep hun kwaliteiten toont middels sport en spel o.a. Boccia, Rolstoeldansen, line Dance, zitvolley en G-voetbal. Ook het entertainment zal worden verzorgd door optredens van mensen met ’n beperking van binnen- en buiten de regio m.m.v DJ Mark.. Het theater duo Moniek & Edgar  zal de gasten hartverwarmend animeren met diverse typetjes. Samen met de vrijwilligers trekt de organisatie alles uit de kast om van deze spektakel dag een onvergetelijke dag te maken voor de mensen met ’n beperking

Dit is inmiddels het 15 jaar dat de jongeren met ’n beperking uit de regio Maas en Waal door
Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten tastbaar worden verrast. In het jaar 2000 werd Adrie Kooijmans geïnspireerd door Sander & Erik, 2 rolstoelgebonden supporters van Leones-C waarvan hij leider was, om de marathon van de eerste Maas en Waalse Dijkenloop te gaan bedwingen. Het 1e jaar kon de klas van Sander en Erik met begeleiding naar Euro Disney. Dit succes was de basis van een vervolg en door saamhorigheid, verdraagzaamheid en gezelligheid groeide de actie tot een structurele actie die jaarlijks kan rekenen op een oplopende sponsorbijdrage van de regionale samenleving van ca. € 15.000. Opmerkelijk hierbij is dat de deelnemers zelf hierin jaarlijks meer als € 2500 bijeen brengen. In de loop van de jaren wordt jaarlijks een vast programma aangeboden: t.w. Verzorgd weekend, Lentecruise, traditioneel met Vaderdag de Paracruise en wekelijks op vrijdagavond een sportinstuif aangepaste sporten. Naast deze activiteiten worden jaarlijks enkele wensen vervuld van chronisch zieken en instellingen dienstbaar aan de doelgroep.

programma flyer

15 JARIG JUBILEUM

Zeer geslaagde viering 3e Lustrum van

Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten

toverbal

Beneden-leeuwen, Gespannen werd het draaiboek nog ’n keer doorgenomen. Maanden van voorbereiding om een spektakel neer te zetten. 15 jaar Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten zijnde het 3e lustrum moest een tastbaar verrassende dag worden. Alles werd uit de kast getrokken. Een kijk&Doe-dag  door&voor mensen met ’n beperking, waar zij hun kwaliteiten konden tonen. Alles onder het ronkend geluid van landende en stijgende helikopterrondvluchten. Met 3 uur volgeboekte rondvluchten begon de organisatie met vele vrijwilligers het sportpark Leones in gereedheid te brengen voor het spektakel. De rondvluchten moesten volgens een strak schema uitgevoerd worden om de 48 inschrijvingen in 12 rondvluchten tastbaar te kunnen verassen. Om 12 uur zou het startsein gegeven worden. Tot dat telefoontje had niemand ook maar een seconde gedacht aan ’n afgelasting. Met de zon hoog aan de hemel en goede weersvooruitzichten voor de dag arriveerden de eerste gasten. Toen ging de telefoon bij Cees Zondag. Heli-Holland aan de lijn met de onwaarschijnlijke mededeling dat de weersvooruitzichten hun dwongen de rondvluchten af te lassen. Het in de avond verwachte zwaar weer zou al rond 2 uur losbarsten. Ontgoocheld stak de organisatie de koppen bij elkaar en herpakte zich na deze teleurstelling. Gelukkig was er met de Kantine van Leones een prima slechtweer accommodatie voorhanden. Met vereende krachten werd omgeschakeld om bij slecht weer het programma zonder stagnatie binnen te kunnen voortzetten. Nadat burgermeester Steenkamp het evenement had geopend en Party Catering Deest nieuwe windjacks had overhandigd voor het actiecomité, werd begonnen met het overvol programma. Rond de klok van 2 uur brak een kortstondig noodweer los. Met man en macht werden de tenten vastgehouden, maar het natuurgeweld was zo groot dat iedereen verzocht werd alles los te laten en naar binnen te gaan. 4 tenten vlogen de lucht in en werden grotendeels vernield. Gelukkig zonder persoonlijke ongelukken. Terstond werd in de ruime kantine van Leones het programma vervolgd. Na 15 minuten was het weer schitterend weer. Pogingen om de helikopter alsnog te laten vliegen mislukten vanwege waarschuwing weercode oranje tegen 5 uur voor de regio.

In de kantine werd volop genoten van het prachtige rolstoeldansen op WK-niveau van Nel en Henk van der Vegte en de Quickly Dancers. Ook de linedancegroep Demolition verzorgde  sfeervolle optredens.  . Afwisselend waren er optredens van Danny en Ron. Beiden  artiesten van het
Toverbaltheater en bekend van  het Knoopgala  met Paul de Leeuw en Claudia de Brei.  Het geheel werd  vakkundig aan elkaar gepraat  door Huib Sepers en samen met het animerende theater duo Moniek en Edgar   werd het programma vlekkeloos in een fantastische sfeer uitgevoerd. Buiten werd in stralend weer bocciawedstrijden gespeeld en kon men zich vermaken op een behendigheidscircuit van de sportinstuif. Op het gezellige terras werd het publiek getrakteerd op vermakelijke goocheltrucks. Het laatste uur was er een heus songfestival waar mensen met ’n beperking hun kwaliteiten konden tonen. De prachtige optredens werden door ’n vakkundige jury gejureerd en kon na beraad de prijzen worden uitgereikt. De muzikale begeleiding van de zang-dans optredens en het songfestival was in vakkundige handen van Front Audio EQ.  Het zeer gevarieerde programma met enthousiaste deelnemers samen met het waarderende publiek zorgden voor een prachtige dag welke zeer zeker het 3e lustrum waardig was en deed het gemis van de rondvluchten vervagen.

Het afgelaste helikopterspektakel had de oogappel van de dag moeten worden. De gratis helikopterrondvluchten waren mogelijk gemaakt door sponsoring van het regionale bedrijfsleven. De tastbare verrassing samen met de spontane sponsoring en grote animo zijn de motieven voor de organisatie om te gaan bekijken of het spektakel in 2015 wederom op de agenda gezet kan worden.

In het 15 jarige bestaan heeft Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten de mensen met ’n beperking uit de regio Maas en Waal tastbaar verrast met jaarlijkse activiteiten als: Weekend-uit, Lente-cruise, Para-cruise en  wekelijkse sportinstuif. Verder worden jaarlijks wensen vervuld van chronisch zieke jongeren en instellingen die dienstbaar zijn aan de doelgroep. De 1e weekend van september staat al weer de Dijkensport voor de deur. Boegbeeld Adrie Kooijmans en Sander, Erik en Stijn zullen zich hierin weer sportief meten om weer een mooi bedrag bij elkaar te lopen om ook volgend jaar weer de mensen met ’n beperking uit de regio Maas en Waal te kunnen blijven verrassen.

 

 

  helicopterskycagetrucksnakemotorfeyenoordfeyenoordfeyenoordfeyenoordhelicopter