stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

 

ARCHIEF 2009

ster

COMPILATIE

ster

10 JARIG JUBILEUM

ster

WEEKEND UIT

ster

PARACRUISE

ster

WENS

 

ster

WENS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 jarig jubileum 2009

BENEDEN-LEEUWEN - Nog maar nauwelijks bekomen van de succesvolle jubileumactiviteitendag is het voor Adrie's Dijkenloop Gehandicapten weer de hoogste tijd voor de tiende editie van de sponsoractie. Nog zo'n kleine 3 weken te gaan en dan is het zover.

adrie

Op zondag 6 september wordt de inmiddels traditionele Maas en Waalse Dijkenloop gelopen. Adrie Kooijmans doet weer mee om geld in te zamelen voor mensen met een lichamelijke beperking.
Twee rolstoelgebonden supporters (Sander en Erik) van de C1 van Leones inspireerden Adrie Kooijmans om in het jaar 2000 de marathon van 1e Maas en Waalse dijkenloop te gaan lopen en zo sponsorgeld bijeen te rengen om de jongeren met een lichamelijke beperking uit de regio tastbaar te kunnen verrassen.
De eerste jaren kon de doelgroep (circa 12 personen) een verzorgd weekend weg worden geboden. De afgelopen 4 jaar werd daar jaarlijks de zogeheten paracruise aan toegevoegd. Verder vervult stichting Adrie's Dijkenloop Gehandicapten jaarlijks enkele wensen van chronisch zieke jongeren.

De georganiseerde activiteiten hebben zeer zeker ook als doel door het bevorderen van de sociale contacten tussen de jongeren met een lichamelijke beperking. "We proberen ze uit hun isolement te halen"aldus Adrie Kooijmans. "Vanwege het groepsgebeuren, het sociale aspect en de gezonde beweging promoten we ook de regionale aangepaste sportvereniging ASV Vizier." De beleving en de brede warme ondersteuning van de Maas en Waalse samenleving heeft bijgedragen tot het succes van Actie Adrie's Dijkenloop Gehandicapten en dit alles roept om voortzetting. In 9 jaar is het jaarlijkse sponsorresultaat gestegen van € 2750 in 2000 tot € 9.200 in 2008. Het succes van de activiteiten voor zowel deelnemers als voor de begeleidende vrijwilligers sterkt de stichting om door te gaan met de tiende sponsoractie.

In het tiende jaar lonkt de 10 mille als sponsorresultaat!! Naast boegbeeld Adrie Kooijmans (halve marathon) zullen ook dit jaar wederom Eddie Pas, Erik van der Eijk (5o km), Sander Zondag (3km) de actie "trekken" door zich in te spannen met de handbike. Kleinzoon Stijn is in de running om het stokje van opa over te nemen en loopt wederom de 1.2 km van de jeugdloop. Het trio Adrie Kooijmans, Jan Peters en Eddie Pas zal zich inzetten om binnen het Leones-kamp zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. Verschillende sponsoren hebben al een bijdrage gestort (€ 6000 financiering van de activiteitendag) of hebben spontaan kenbaar gemaakt dat ze ook dit jaar weer deze prachtige actie zullen ondersteunen. Ter opluistering van het jubileumjaar heeft de stichting op 5 juli een zeer geslaagde activiteitendag door en voor mensen met een beperking gehouden. Het jaarlijks weekend uit (Valkenburg) evenals de paracruise waren succesvol en zeer zeker het jubileumjaar waardig. Naast dit alles werd boegbeeld Adrie verrast met een koninklijk onderscheiding.

Voor spontane actieondersteuning: Adrie's Dijkenloop Gehandicapten bankrekening 10.22.04.985
Tel: 0487592589 Email: cgmzondag@hetnet.nl website
www.adriedijkenloopgehadicapten.nl


Tien jaar Adrie's Dijkenloop Gehandicapten Kleinzoon Stijn is in de running om later het stokje over te nemen.

Wensen chronisch zieken
Jaarlijks vervult Adrie's Dijkenloop Gehandicapten enkele wensen van chronisch zieken, jongeren en instellingen die dienstbaar zijn aan deze doelgroep. Zo zijn in 10 jaar de volgende wensen vervuld:
*VIP-arrangement AJAX voor Simon;
* Bijdrage pony/schuurtje voor Kathuiscia;
* Slangenact bij kerstviering voor Toverbaltheater;
* Aanhangwagen voor Kinderboerderij;
* Communicator voor Nicky-Druten;
* Disney-arrangement Diederick-Wamel;
* workshop Activiteitencentrum - Druten;
* Een weekend voor Erik;
* Efteling Arrangement voor Joep-Druten;
* VIP-arrangement Feyenoord voor Ward-Wamel;
* Laptop voor Annie-Maasbommel;
*Airhockeytafel voor woonvorm de Lijnbaan;
* Tarzan-arrangement voor Gerard.
Activiteiten in het afgelopen jubileumjaar Adrie's Dijkenloop ehandicapten
beperkt zich niet tot de Dijkenloop, maar doet meer!
Activiteitendag door en voor mensen met een beperking ter opluistering van het 10-jarig actiejubileum.
Opening door burgemeester Steenkamp, hij maakt de eerste vlucht met de Sky-cage, samen met boegbeeld Adrie en z'n makkers van het 1e uur. Op 40 meter hoogte aanschouwden ze een geweldig panorama. Adrie: "Het was een fantastische dag waarop de bezoekers konden genieten van sport, spel en entertainment door en voor mensen met een beperking."

chronischzieken

Weekend Valkenburg
De groep gehandicapten beleefde in juni 2009 een schitterend weekend in de verrassende, supermooie accommodatie Ronald McDonald Kindervallei. 's Zaterdags werd een bezoek gebracht aan de kolenmijn en glasblazerij. 's Avonds volgde na het buffet een avondvullend optreden van Monique met als thema typisch Holland met quiz, bingo, karaoke en goochelen.
Bij thuiskomst werd de groep warm onthaald in de Rosmolen met een buffet en muziek.

valkenburg

Para-cruise 21 juni
Alweer voor de 4e keer werd in samenwerking met WSV De Gouden Ham de paracruise gehouden.
Elk jaar bieden zo'n 20 booteigenaren zich belangeloos aan om de mensen met een beperking te laten
genieten van een middag varen op de Maas. Ter afsluiting wordt de groep verrast met een buffet
en entertainment.

paracruise

 

 

 

disney

c

skycage

hilicopter

paracruise

ajax