stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

ARCHIEF 2012

ster

COMPILATIE

ster

DIJKENLOOP

ster

WEEKEND UIT

ster

PARACRUISE

ster

LENTECRUISE

ster

DROOMWENS FRANS

ster

EFTELINGDROOM
FAM VISSER

 

LENTECRUISE(MEI 2012)

media

Beneden-Leeuwen; Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten bood de Maas en Waalse instellingen die dienstbaar zijn aan de jongeren met een beperking een fantastische Lentecruise aan. Cliënten met begeleiding, stagiaires, vrijwilligers en genodigden ter kennismaking met de actieactiviteiten, samen 94 deelnemers. Zij genoten onder het genot van een hapje en een drankje en muzikale noten van het accordeon duo Peter en Ad van een ware cruise met de Sluizer in het prachtige natuurgebied De Gouden Ham. (Mede mogelijk gemaakt door Moeke Mooren).  Na de paascruise van vorig jaar was dit de 2e Sluizercruise. De toename van deelnemers [65 naar 94] is een duidelijke indicatie van het succes.

Nominatie Rabo-coöperatiefonds 2012:
Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten is blij verrast met de nominatie door de Rabo-coöperatiefonds Maas en Waal voor de ledenstemronde ter verdeling van € 30.000.  Deze nominatie van “maatschappelijk betrokken regionaal project” is een erkenning van onze doelstelling. De regionale deelname aan de activiteiten: weekend, Lente-cruise, Para-cruise, sportinstuif en wensvervulling laten zien dat we met onze actie Gem. West Maas en Waal, Gem. Druten en omstreken bereiken. Van 5 juni tot en met 30 juni kunnen de leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op ons project. Voor informatie zie websites.

Komende activiteiten;
Na het geslaagde weekend [12e]  en de Lente-cruise [2e]  met de Sluizer volgt op 17 juni a.s. [i.s.m. WSV de Gouden Ham] de 7e editie van de Para-cruise. Hier kan de doelgroep genieten van ’n middagje varen op het prachtige natuurgebied. De leden van WSV de Gouden Ham stellen deze middag hun zeil/motorboot belangeloos ter beschikking aan de doelgroep. Een gezamenlijke afsluiting voor deelnemers en schippers onder het genot van ’n hapje en drankje en muziek maakt deze dag telkens weer tot een groot feest. Sinds kort is een wekelijkse sportinstuif aan de actieactiviteiten toegevoegd. Vanuit de voorgaande groepsactiviteiten wordt het aangepast sporten gestimuleerd. Ook hier laat het succes zich zien door de toename van het aantal leden van 7 naar 14 leden. Jaarlijks worden verder een aantal wensen van chronisch zieken vervuld. Momenteel zijn 2 wensen “in uitvoering”. Nieuwe aanvragen zien we gaarne tegemoet.

Sponsoractie en doelgroep.
Zoals bekend is de actie Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten ontstaan in het jaar 2000. Boegbeeld Adrie Kooijmans nam, geïnspireerd door 2 rolstoelgebonden supporters Erik en Sander, het initiatief om middels de Marathon van de Maas en Waalse dijkenloop sponsorgeld bijeen te lopen om deze mensen te kunnen verrassen. Door het succes is deze actie in haar 12 jarige bestaan uitgegroeid tot een structurele regionale actie. [zie nominatie RABO Bank].  Rond de maas en Waalse Dijkenloop wordt jaarlijks sponsorgeld verzameld. Het bestemmingsdoel spreekt de mensen aan en de brede maatschappelijke ondersteuning in de regio Maas en Waal is te zien in de steeds stijgende jaarlijkse sponsoropbrengst [> € 10.000]. Spontane sponsoraanbiedingen zoals Kerstactie basisschool De Oversteek Dreumel en Stg De Nees [Jochem] komen steeds vaker voor. Deze maatschappelijke ondersteuning is voor de organisatie een stimulans om door te gaan en maakt het mogelijk ook omschreven activiteiten ook volgend jaar weer mogelijk te maken. Degene de actie een warm hart toedragen kunnen hun bijdragen storten op bankrekening 10.22.04.985. T.n.v. Stg Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten. Wij willen graag zoveel mogelijk jongeren met en beperking en chronisch zieke jongeren uit de regio verrassen. Onze doelgroep zijn jongeren met een beperking met enigerlei mogelijkheid van arbeidsparticipatie. Degene die kennis willen maken met onze activiteiten kunnen zich laten informeren via  website www.adriedijkenloopgehandicapten.nl  [sinds kort met facebookkoppeling] of onderstaand contactadres.


Adrie's Dijkenloop Gehandicapten
Cees  Zondag  coördinator
Telf:  0487-592589 Email:  cgmzondag@hetnet.nl

 

 

disney

c

skycage

hilicopter

paracruise

ajax