stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

 

ARCHIEF 2016

ster

COMPILATIE

ster

DIJKENLOOP

ster

WEEKEND UIT

ster

VARENDE PICKNICK

ster

PAASCRUISE

ster

OPEN SPORTINSTUIF

 

 

Open sportinstuif 2016

toverbal

Beneden-Leeuwen:  Adrie's Dijkenloop Gehandicapten verrast al vanaf het jaar 2000 de jongeren met 'n beperking uit de regio Maas en Waal met sponsorgelden die jaarlijks rond de deelname van boegbeeld Adrie Kooijmans aan de jaarlijkse Dijkenloop worden bijeengebracht. In 2012 is ook een wekelijkse sporinstuif aan de aktiviteiten toegevoegd. Het aantal deelnemers is inmiddels toegenomen tot 14. We willen de groep graag uitbreiden. Uit ervaring van organisatie van de jaarlijkse aktiviteiten is reeds geleerd dat de jongeren met 'n beperking individueel moeilijk zijn te aktiveren. Maar eenmaal in 'n groep, dan kun je er bij de aktiviteiten ook vast op rekenen. Om meer mensen uit de doelgroep kennis te laten maken met de sportinstuif hebben we een open sportinstuif georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door Dirk Kuyt Foundation.
Open Sportinstuif Adrie's Dijkenloop Gehandicapten
Doelstelling was om in een breder perspectief mensen kennis te laten maken met de wekelijkse Sport Instuif, die elke vrijdagavond in de Rosmolen wordt gehouden.  Er werden een aantal demostratie-sporten gespeeld waaronder Boccia en Hockey en speelden de G-voetbalteams van DIO en Unitas een demonstratiewedstrijd om het G-voetbal te promoten. Onder luidruchtige aanmoediging zag men een spannende wedstrijd. Samen sporten, dat is ook de doelstelling van de Sportinstuif, gedemonstreerd met  rek- en strekoefeningen en teamsporten. Een bijzondere gast was jongeman Tim, die een demonstratie sportvissen gaf. Ook die sport behoort tot de mogelijkheid voor mensen met een beperking. Tegelijk was er de gelegenheid om een aantal spellen te spelen. een gezellige sportmiddag. Onder toeziend oog van de initiatiefnemer Cees Zondag, die elke vrijdag als sportleider deze geweldige Sportinstuif organiseert.                                                                                                                                              Natuurlijk was er ook gezorgd voor een feestelijk tintje. In de Brasserie van de Rosmolen  kon de dorst van de inspanningen  gelest worden.  Hert befaamde theaterduo Moniek en Edgar, bekend van de jaarlijkse  vakantieweekenden, verzorgden de animatie.  Zij kennen de gasten van de doelgroep en weten daar, in samenwerking met DJ-Marc,  op een geweldige manier op in te spelen met muziek, dans, karaoke en een heel persoonlijke noot  en  annnimeerde zij  ook de  tombola met geweldige prijzen.  Ook voor de inwendige mens was gezorgd.  Bij Willy's Snackwagen konden de gasten van de doelgroep met begeleiders onbeperkt friet&snacks eten.  Voor de kleintjes die op bezoek waren, maar ook voor de groteren was Clown Tipisch Joris er met zijn balonnen-kunsten en kon men zich laten schminken door Baukje. We kunnen terug zien op een  geslaagde Open Sportinstuif. Temeer  omdat we hebben kennisgemaakt met een mooi aantal jongeren met 'n beperking met een toezegging om  de de weekelijkse sportinstuif te komen "proeven"..                                                                                                                                                              
Uitbreiding begeleiding.

De uitbreiding van de groep roept ook om uitbreiding van de begeleiding.  Wij zoeken dan ook dringend vrijwillig[st]ers  die het sporten van jongeren met 'n beperking door jou ondersteunende begeleiding mogelijk willen maken.  Heb je affiniteit met deze doelgroep  en wil je meer weten over  begeleidingswerk  dan  nodigen we je graag uit om  'ns vrijblijvend te komen kijken bij de wekelijkse sportinstuif op vrijdagavond van 19.30  tot 21.00 uur in de Rosmolen te Beneden-Leeuwen.         

 

truckparcruiseslanbgmotordijkenloopleones