stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

 

ARCHIEF 2016

ster

COMPILATIE

ster

DIJKENLOOP

ster

WEEKEND UIT

ster

VARENDE PICKNICK

ster

PAASCRUISE

ster

OPEN SPORTINSTUIF

 

 

Varende picknick 2016

toverbal

Beneden-leeuwen, Elk jaar opnieuw verrast Adrie's Dijkenloop Gehandicapten de jongeren met 'n beperking met wateractiviteiten. De traditionele paascruise en paracruise vormen al  een tiental jaren een  vaste activiteit waar de doelgroep steeds opnieuw met volle teugen geniet van het feest op het water. Helaas moest dit jaar om organisatorisch reden de paracruise worden afgeblazen. Het aan boord hijsen van rolstoelen vormden een te groot risico en een alternatief kon op korte termijn niet worden gerealiseerd. Onze wens is om de activiteiten ook voor rolstoelers toegankelijk te laten zijn.  volgend jaar gaan we opnieuw proberen een betaalbare oplossing te vinden. Dit jaar werd als alternatief  een zeer geslaagde varende picknick georganiseerd.
Verslag door Marijn:
Op het terrein van River Side in Appeltern aan de Gouden Ham met op de eerste plaats een geweldige medewerking van alle mensen van River Side zijn we op zondag 28 augustus 2016 bij elkaar gekomen voor de Varende Picknic. Ja U leest het goed. Na ontvangst met koffie inschepen, nadat we eerst de doelgroep voorzien hadden van reddingsvesten. Safety First. Dan met hulp inschepen verdeeld over 3 boten en klaar voor vertrek. De 4-de boot was een begeleidingsbootje waarop DJ. Pim van de Heuvel de muziek verzorgde. En ik moet U zeggen met zo een muziekinstallatie aan boord hebben alle campinggasten mee kunnen genieten van de sfeer en het enthousiasme.  Van tevoren waren er al picknick manden in orde gemaakt met broodjes, fruit en drank. Genietend van de lekkernijen, langs de oevers van de gouden ham. Wat een festijn.
De campinggasten  stonden  aan de kant te zwaaien, te lachen, te klappen en luidkeelsmee te zingen. Na een anderhalf uur konden we vanuit de kustlijn van River Side weer zien. Terug aan de wal effe pauze voor een drankje  EN…….. onbeperkt Ohlala-ijs  Vervolgens werden onder 2 begeleiders van River Side een aantal spellen gedaan op het grasveld. Nog een hele toer…. Klompen-golf in het gras onder poortjes door. Mikado met stokjes van wel een meter lang, dan nog een puzzel met scheven kantstukken dat werkelijk niet pasten.  En dan nog een loop in een zeilbaan. Het leek wel een grote rups.  Onder de muzikale begeleiding van Huib Seepers konden de gasten genieten van onbeperkt snacks. Het was een FANTASTISCHE dag. Het jammere was dat een aantal mensen met een beperking en gebruik makend van een rolstoel niet mee konden. Dat hadden we graag anders gezien. Maar daar wordt aan gewerkt.  Veel dank het team van RiverSide, Willy's Snackwagen, DJ-Pim en Huib, ijssalon Ohlala, Alex Bouwmarkt, die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

 

truckparcruiseslanbgmotordijkenloopleones