stichting   actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

SPONSORING

ster

Augustus 2018

Rezon Metselwerken

ster

Augustus 2016

Willie's cafetaria & catering

ster

September 2015

RABO

GROTE CLUB ACTIE

ster

Mei 2013

RABO FIETSDAG

ster

Juli 2012

RABOBANK COOPERATIEFONDS

ster

december 2011

BASISSCHOOL
DE OVERSTEEK

ster

november 2011

LEONES

ster

november 2010

SLOTAKKORD
SUPER DE BOER

ster

2008

MARIN is bewogen

ster

2007

Stichting de NEES

ster

2006

Trug in de ted

leeuwen

leeuwen

leeuwen

leeuwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BASISSCHOOL DE OVERSTEEK(DECEMBER 2011)

super de boer

Hartverwarmend kerstactie school “De Oversteek”

Beneden-Leeuwen, Op 26 november 2011 ontvingen wij een telefoontje van Annie van Ooijen  met het verrassende nieuws dat de Actie Adrie’s Dijkenloop Gehandicapten was uitverkoren als begunstigde voor de opbrengst van de kerstmarkt 2011. Vereerd vernamen wij dat ons actiedoel “Het tastbaar verassen van Jongeren met een beperking en chronisch zieke jongeren uit de regio Maas en Waal” de organisatie van de kerstmarkt inspireert tot deze keus. Het is voor ons een bevestiging dat onze regionale doelstelling ook door de mensen buiten Leeuwen wordt onderkend.

Kerstmarkt De Oversteek.
Woensdagavond gingen wij  ter ondersteuning de banners op hangen en wij wilden graag  op de markt aanwezig zijn. Rond 17.30 uur waren wij er en het was een drukte van jewelste. De kinderen waren druk in de weer om hun kraampjes zo mooi mogelijk te maken. Om 18.00 uur gingen de deuren open voor de verkoop. Het was erg druk en ik  zei nog tegen Hilly het lijkt de Kalverstraat in Amsterdam wel. Er werden veelal zelfgemaakte kerstspulletjes verkocht. Wij werden  warm  en herkenbaar ontvangen en we waren onder de indruk van de dit geweldige enthousiaste initiatief.
Rond 20.15 uur zijn wij naar huis gegaan met de toezegging de volgende dag bij de de kerstviering aanwezig te zullen zijn voor de overhandiging van de cheque.
Thuis even nagepraat en deden een voorzichtige schatting. Wij hielden het op € 200 a  € 300.  De volgende dag togen wij gespannen naar Dreumel. .Daar aangekomen kregen wij een kopje koffie aangeboden en konden wij ergens gaan zitten. Mooi om te zien was dat de kleinste het eerste kwamen en zienderogen de jeugd steeds groter werd, een leuk gezicht. Toen werd het historische kerstverhaal verteld door twee herders. Daarna kwam de moderne versie van de directrice van de school. Op het laatst kwam het er op neer dat je in de kerstgedachte altijd  elkaar moet helpen. De kinderen hadden dat  deze keer ingevuld door   dingen  te verkopen  voor  kinderen die niet kunnen lopen en in een rolstoel zitten of erg ziek zijn, zo vertelde de juffrouw. Dit kwam overeen met ons actiedoel. Deze kinderen hebben dit door iets goeds te doen voor kinderen met een beperking, prachtig vertaald.
Toen kwamen twee kinderen met de cheque dicht tegen hun buikjes aangedrukt op het podium en werden wij naar boven gevraagd. De juffrouw bouwde de spanning op……. Geen 100 geen 200…geen 300 geen 500…..Hilly en ik keken elkaar al aan............... Toen lieten de kinderen de cheque met het verassende fantastische bedrag zien van €1308,25. De fotograaf van de Waalkanter maakte er een foto van. Terecht want zo’n resultaat mag gezien worden. Even een reactie van Adrie zei de juffrouw .Ik stond er versteld van dat het zoveel was. Ik had al gezegd wat je ook krijgt het is altijd prima in orde. Dit hadden wij echt niet durven te dromen en daarom een groot applaus voor jullie zelf.

Indrukwekkende momenten om niet te vergeten:

  • Tijdens de kerstmarkt stonden er kinderen met grote platen boven hun hoofd om te laten zien wat alles kosten.
  • Na de overhandiging kwamen Hilly en ik nog een jongen tegen die heel spontaan zei “alstublieft Adrie” en ik zei “bedankt kerel”.   Leuk toch!!
  • Ook kwam er een jongen naar mij toe die zei: “Adrie mijn opa is ook erg ziek” Ik kreeg ’n brok in de keel.

Deze kerstmarkt en kerstviering geven ons een warm gevoel en met de slotwoorden van de leraren die zeggen “ Adrie, wellicht kunnen we in de toekomst nog ‘ns iets voor jullie betekenen” kun je die niet mooier afsluiten.

 

paracruisek.ihajh