stichting logo 15jaar actiedoel logo 15jaar jubileum facebook
HOME WIE ZIJN WIJ SPORTINSTUIF AKTIVITEITEN SPONSORING NIEUWS ARCHIEF FOTO's CONTACT

motorritdisneyajaxdijkeloophilicopter

 

 

SPORTINSTUIF facebook

Sport instuif start weer op, flyer 8 oktober 2021

flyer aangepast sporten digitaal (pdf)

inlegblad aangepast sporten digitaal (pdf)

sportinstuif

sportinstuif

Sportinstuif 2015

toverbal

Beneden-leeuwen

Vanaf april 2012 vertoeft de aangepaste sportinstuif voor jongeren met 'n beperking onder de vleugels van Adrie's Dijkenloop Gehandicapten. In de periode 2012 tot en met  heden  is gebleken dat het een schot in de roos is geweest.  In deze periode is de sportinstuif uitgegroeid tot een  uiterst gezellige stabiele instuif met 'n hoog  gehalte sociaal  contact en integratie.  het ledenaantal gaat inmiddels in de richting van het  maximum van 15. De leden zijn afkomstig uit de regio west Maas en Waal  en hun beperkingen  noodzaken een begeleiding van 1 op 2.  Gelukkig kunnen we wekelijks rekenen   op een vast aantal vrijwilligers om  deze groep individueel  en teamsport te kunnen bieden.  Inmiddels zijn we  ook een erkend leerbedrijf, zodat  stagiaires van MBO- bij de sportinstuif regulier hun stage kunnen  vervullen.

Onlangs  bracht  Angela Peper, Combinatiefunctionaris G-sport Actief Maas en Waal een bezoek aan de sportinstuif en deed een prachtig verslag van haar beleving: Angela schreef: Tijdens mijn bezoek aan de sport- en spelinstuif van Adrie’s Dijkenloop op een vrijdagavond zag ik een groep deelnemers en enthousiaste vrijwilligers op een betrokken wijze samen sporten. Het aanbod was gevarieerd; van oefeningen op een mat of aan het rek tot een balspel en als afsluiting kon men vrij kiezen. De woorden: “Bewegen, Spelen en Sporten leveren een belangrijke bijdrage aan een evenwichtige ontwikkeling”  zijn hierbij zeker van toepassing. De sfeer was ontspannen en naast de fysieke inspanning was er ruimte voor de sociale zijde van het sporten, elkaar ontmoeten. De sportinstuif van Adrie’s  Dijkenloop is zeer terecht opgenomen op de website van Actief Maas en Waal, onder de kop g-sportaanbieders. http://www.actiefmaasenwaal.nl/category/g-sportaanbieders.  Deze website geeft mensen met een beperking en hun ouders, c.q. begeleiding de mogelijkheid om passend sport- en spelaanbod in Maas en Waal te vinden. Daar is, zo is gebleken, veel behoefte aan.

Onlangs werden de leden van sportinstuif en vrijwilligers door Zorgboerderij De Maashof i.s.w.m. Bedrijfskleding  Maas en Waal verrast met mooie sportshirts. Er was al jaren een bijzondere klik tussen Zorgboerderij De Maashof en Adrie's Dijkenloop Gehandicapten. Zowel door enthousiaste deelname aan verschillende actie-activiteiten als het zich belangeloos ter beschikking stellen om ons vrijwilligersteam te versterken tijdens activiteiten. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt prachtig bevestigend onderstreept door hun nominatie voor de verkiezing van "ondernemer van het jaar". Naast onze dank voor de prachtige shirts ook onze felicitatie voor de nominatie en wensen hun veel succes in het verdere verloop van de verkiezing. Ook bedanken wij Bedrijfskleding Maas en Waal die deze shirtsponsoring mede mogelijk heeft gemaakt!
Degene die kennis willen maken als deelnemer of vrijwilliger kunnen geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen op de wekelijkse sportinstuif op vrijdagavond om 19.30 uur in de Rosmolen te Beneden-Leeuwen. 

 

cskycagepiraatparacruisefeyenoord